Orthomoleculair voedingsadvies

VITAAL door pure en goede voedingPure en volwaardige voeding tot je nemen is van wezenlijk belang om je fit en vitaal te voelen. Er voor zorgen dat je de juiste bouw- en brandstoffen binnen krijgt. Orthomoleculaire voeding kan je vitaliteit en fitheid enorm vergroten doordat je lichaam krijgt wat het nodig heeft. Waardoor bijvoorbeeld je vermoeidheid geheel kan verdwijnen.

Voeding heeft een grote invloed op hoe je je voelt, op je weerstand en op de energie die je hebt. Als we voeding tot ons nemen waar niet voldoende goede bouw- en voedingsstoffen inzitten kan dat resulteren in allerlei fysieke, emotionele en psychische klachten. Je kunt hierbij denken aan: slaapklachten, hoofdpijn, buikpijn, candida, eczeem, hooikoorts, koortslip, acne, hoge bloeddruk, diabetes, premenstrueel syndroom en overgangsklachten.

Goede voeding is daarom een belangrijke basis voor onze gezondheid. Het effect van goede voeding is zo groot dat het veel kwalen en chronische ziektes kan verminderen of volledig kan laten verdwijnen.

Het woord orthomoleculair betekent: de juiste moleculen in de juiste hoeveelheid op de juiste plek. Orthomoleculaire voeding staat voor lichaamsopbouwende voeding. Deze kan zowel preventief als ook curatief werken. De orthomoleculaire voedingsleer streeft er naar de lichaamscellen van een optimale hoeveelheid voedingsstoffen te voorzien.

Het orthomoleculaire voedingspatroon geeft evenwicht:

 1. Ten aanzien van de bloedsuikerspiegel
 2. Van de zuurgraad van het lichaam om verzuring en daarmee ontstekingen te voorkomen
 3. In de darmflora zodat de weerstand hoog blijft
 4. Op hormonaal vlak

Door een orthomoleculair voedingspatroon ontstaat in eerste instantie meer energie en ontstaan andere positieve gevolgen zoals:

 1. Een  beter slaappatroon
 2. Een rustiger hoofd
 3. Minder snel hoofdpijn
 4. Minder malende gedachten
 5. Minder stressgevoeligheid
 6. Minder krampen
 7. Een minder droge huid
 8. Minder haaruitval
 9. Minder last van gebroken nagels
 10. Minder snel kwetsuren
 11. Meer gewichtsverlies
 12. Een minder opgejaagd gevoel
 13. Meer heldere gedachten
 14. Grotere efficiëntie
 15. Een sterker bewustzijn

Het orthomoleculaire voedingspatroon is een goede manier om zoveel mogelijk van de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. Door te kiezen voor seizoensproducten, biologische voeding en kwaliteitsvoedsel maak je optimaal gebruik van de in de voeding aanwezige voedingsstoffen.